Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne praliny z deliktną galaretką w środku.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Składniki
Do miseczki włóż 2 czekolady. Miseczkę umieść w garnku z letnią wodą i włącz gaz na najmniejszy płomień. Gdy czekolada zacznie się rozpuszczać cały czas ją mieszaj.
Gdy czekolada całkowicie się rozpuści możesz zacząć wykładać nią foremki.
Foremki włóż do lodówki na ok. półtorej godz. ( tak by czekolada była twarda ).
W czasie gdy czekolada zastyga można przygotować galaretkę ( weźcie taki smak jaki lubicie ). Na 1 saszetkę potrzeba 250 ml wody ( mniej niż jest napisane na saszetce, ponieważ galaretka ma być gęstsza ).
Gdy galaretka wystygnie wlej ją do foremek z czekoladą i włóż do lodówki na przynajmniej 2-3 godz.
Gdy galaretka stężeje ponownie rozpuść czekoladę. Tym razem 1 tabliczkę. Nałóż ją na galaretkę i włóż do lodówki- 1 godz.
Po 1 godz. można podawać pralinki. SMACZNEGO !