Do góry

Dania główne Przepis na:

Przysmak a la cordon bleu

Dania główne

Autor: Pina86

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 47

Dodano: 26.10.2008

Odsłon: 1596

Sycące i oryginalne danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab rozbic na plastry grubosci ok. 0,5 cm. posolic,popieprzyc.Kazdy plaster posmarowac z jednej strony musztarda i ulozyc na jego polowie pokrojony w plasterki zabek czosnku,plaster sera ,natke pietruszki.Przykryc druga polowa i tluczkiem delikatnie rozbic brzegi.Wlozyc na woreczku foliowym do zamrazarki na ok 15 min. Ciasto: make, mleko ,jajka wymieszac tak, by ciasto bylo dosc geste-bardziej niz na nalesniki.Kotlety obtoczyc w ciescie i smazyc na oliwie na zloty kolor.Nastepnie sciagnac z patelni ,zawinac w folie aluminiowa i wlozyc do nagrzanego piekarnika na ok.10 min. Po wyjagnieciu polozyc na kotlety odrobine masla i posypac oregano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Klops 18 maja 2009 Super pomysl,i chyba takie rzeczy pozwalaja mi otwierac lodowke o 23.05 !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń