Do góry

Przekąski Przepis na:

Przysmak jarzynowy

Przekąski

Autor: Elifia

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4322

Dodano: 08.03.2008

Odsłon: 3334

Świeża sałatka smakuje zawsze. Przygotuj więc przysmak jarzynowy, który jest zdrowy i dobry na figurę... ;-)

Składniki

  • 1 kalafior
  • 3 pomidory
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 strąk żółtej papryki
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • 3 marynowane śliwki
  • 3 łyżki margaryny
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na różyczki, umyć, większe przekroić, wrzucić na osolony wrzątek i gotować przez 5 minut. Odcedzić, ostudzić.

  2. Kapustę pekińską i pomidory umyć, osuszyć. Paprykę umyć, oczyścić. Paprykę umyć, oczyścić. Śliwki wypestkować. Wszystkie składniki pokroić w kostkę.

  3. Kalafior włożyć do salaterki, dodać pozostałe składniki, można lekko posolić, po czym polać tartą bułką zrumienioną na margarynie. RADA: Kupując warzywa należy zwrócić uwagę na ich jędrność i barwę. Warzywa uszkodzone, zwiędłe, miękkie są mniej wartościowe... Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń