Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna ( opinia subiektywna ), szybka przekąska z bakłażana.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3066
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 699
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 217
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 201
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3066
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 699
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 217
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 201
Składniki
Bakłażany umyłem, odciąłem końcówki, pokroiłem w talarki, obtoczyłem w mące i usmażyłem na oliwie. Odsączałem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Sos : posiekałem drobno koperek, natkę i czosnek. Wymieszałem z majonezem. Usmażone bakłażany posmarowałem sosem, na każdym talarku położyłem kawałki pokrojonego pomidora. Doprawiłem pieprzem i solą.