Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitego pstrąga w sosie grzybowym. Rybka jest delikatna i otulona kremowym sosem z kawałkami cebulki i grzybów. Danie jest pożywne i aromatyczne, łączy w sobie zdrowie i piękny aromat leśnych pyszności.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 90
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 211
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 90
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 211
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
Grzyby płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia (najlepiej na noc). Na drugi dzień gotujemy je w wodzie z namaczania, a następnie kroimy w małą kostkę i przesmażamy z drobno pokrojoną cebulką na maśle.
Następnie przygotowujemy sos. Część wywaru z grzybów mieszamy ze śmietaną i łyżeczką mąki oraz doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym.
Filety z pstrąga oczyszczamy z ości, dzielimy na mniejsze porcje, skrapiamy sokiem z cytryny i odsawiamy na około 15 minut. Po tym czasie układamy je na podsmażonych grzybkach oaz cebulce i zalewamy mieszanką wywaru i śmietany. Całość dusimy pod przykryciem przez kilka minut do momentu aż sos zgęstnieje, a kawałki ryby odpowiednio się uduszą. Gotową rybę podajmy z ulubonymi ddatkami. Życzę smacznego! :)