Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg faszerowany

Dania główne

Autor: esoxi300

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 71

Dodano: 14.04.2008

Odsłon: 6446

Jeśli nie mamy zbytnio pomysłu jak zaskoczyć naszego partnera pyszna kolacja lub zachwycić gości podczas imprezy przy grillu skorzystajcie z tego przepisu........

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone,umyte,obsuszone pstrągi solimy delikatnie od środka. na patelni rozgrzejcie olej i masło smażcie na nim pokrojone w plasterki pieczarki.Por posiekajcie w większą kostkę i dodajcie do zrumienionych pieczarek wraz z tymiankiem,solą i pieprzem. Gdy smak farszu wam odpowia, napakujcie nim pstrągi tak,abyście mogli je spiąć wykałaczkami.Rybę obtoczcie w roztrzepanym jajku i bułce(jeśli pieczecie rybę na grillu,nie panierujecie jej.pieczcie ją na aluminiowych tackach).Smażcie z obu stron. gotowa rybę można polać resztą tłuszczu z farszu lub samym farszem(jeśli został).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń