Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg pieczony

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 947

Dodano: 13.10.2009

Odsłon: 13539

Bardzo lubię ryby, więc w końcu skusiłam się na pieczonego pstrąga.

Składniki

  • Pstrąg średni, 2 szt.
  • masło, 2 łyżki
  • Natka pietruszki, 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • cytryna, 1/2 szt.
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pstrąga oczyścić, usunąć łuski, odciąć płetwy, głowę i ogon. Wypłukać.

  2. W środek każdego nałożyć po łyżce masła i natki. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny - w środku i na zewnątrz. Odstawić na noc do lodówki (nie jest to konieczne)

  3. Zawinąć luźno w folię aluminiową. Piec 45 minut w temp. 170 stopni, termoobieg. 15 minut przed końcem można rozchylić folię i włączyć funkcję grilla.

  4. Smacznego! Doskonale smakował z chlebem maczanym w wytworzonym sosie.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wawa11 07 kwietnia 2010 jest to bardzo dobre i stare danie od kiedy powstała folia tak robie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wawa11 07 kwietnia 2010 jest to bardzo proste danie a proste dania sa zazwtczaj smaczne robie tak ryby od kiedy powstała folia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 14 października 2009 Robiona pierwszy raz w życiu i pewnie zostanie na zawsze. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń