Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrag pieczony w pergaminie

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 28.05.2008

Odsłon: 4472

Obowiazkowa potrawa na moim bozonarodzeniowym stole, moj maz zawsze sie nim zachwyca. Poprostu pyszne...

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pstragi oczyscic i skropic sokiem wycisnietym z dwoch cytryn. Natrzec sola i pieprzem. Odstawic w chlodne miejsce na 30 minut. Pieczarki i cebule drobno posiekac, doprawic i usmazyc na zloto.Wystudzic. Natke pietruszki posiekac i dodac razem z zoltkami i koniakiem do wystudzonych pieczarek.Wymieszac, tak przygotowanym farszem nadziewac kazdego pstraga i oblozyc go dookola. Zawinac w pergamin i piec w 200C przez mniej wiecej 45 minut. Przed podaniem oblozyc kazda rybe pokrojona w lodeczki cytryna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 29 maja 2008 to może być całkiem dobre.. Muszę spróbować , tym bardziej że wydaje mi się , iż możnaby coś takiego upiec na grillu , tylko naturalnie w folii alu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń