Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrag w galarecie

Dania główne

Autor: dominikaorland

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 67

Dodano: 06.12.2011

Odsłon: 21457

Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.

Składniki

  • Pstrag, 1 duzy
  • marchewka, 1
  • pietruszka, 1
  • seler, 1
  • pora, 1
  • liscie laurowe, 2
  • ziarenka pieprzu, pare
  • vegeta, troche
  • jajka, 2
  • groszek z puszki, troche
  • Natka pietruszki, troche
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z jazyn gotujemy wywar przez ok.45 minut.Wyjmujemy jazyny i odkladamy marchewke ,wkladamy umytego pstraga zeby byl przykryty i gotujemy przez 20 min na malym ogniu.Delikatnie wyjmujemy pstraga ,przecedzamy wywar sitkiem.Do wywaru dodajemy zelatyne wdlg przepisu pol lyzeczki octu i do smaku troche soku z cytryny..Przyprawiamy vegeta ,pieprzem.

  2. Ugotowac 2 jajka na twardo ,marchewke z wywaru pokroic w plasterki,otwozyc groszek.Z pstraga odciac pletwy,wyjac grzbiet odciac glowe i wyjmowac kawalki miesa Wszystko ukladac w naczyniu,kawalki ryby,pokrojone jajka na twardo,groszek,marchewke,natke pietruszki, same listki.Delikatnie zalewamy wszystko wywarem najlepiej duza lyzka.Wszystko musi byc przykryte wywarem ,wstawic na noc do lodowki

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dominikaorland 11 grudnia 2011 Ale to nie jest podanie a w czyms trzeba to zrobic

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anna76 08 grudnia 2011 Przepis OK, ale podanie wymaga dopracowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń