Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrag w galarecie

Dania główne

Autor: dominikaorland

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 62

Dodano: 06.12.2011

Odsłon: 20799

Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.

Składniki

  • Pstrag, 1 duzy
  • marchewka, 1
  • pietruszka, 1
  • seler, 1
  • pora, 1
  • liscie laurowe, 2
  • ziarenka pieprzu, pare
  • vegeta, troche
  • jajka, 2
  • groszek z puszki, troche
  • Natka pietruszki, troche
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z jazyn gotujemy wywar przez ok.45 minut.Wyjmujemy jazyny i odkladamy marchewke ,wkladamy umytego pstraga zeby byl przykryty i gotujemy przez 20 min na malym ogniu.Delikatnie wyjmujemy pstraga ,przecedzamy wywar sitkiem.Do wywaru dodajemy zelatyne wdlg przepisu pol lyzeczki octu i do smaku troche soku z cytryny..Przyprawiamy vegeta ,pieprzem.

  2. Ugotowac 2 jajka na twardo ,marchewke z wywaru pokroic w plasterki,otwozyc groszek.Z pstraga odciac pletwy,wyjac grzbiet odciac glowe i wyjmowac kawalki miesa Wszystko ukladac w naczyniu,kawalki ryby,pokrojone jajka na twardo,groszek,marchewke,natke pietruszki, same listki.Delikatnie zalewamy wszystko wywarem najlepiej duza lyzka.Wszystko musi byc przykryte wywarem ,wstawic na noc do lodowki

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dominikaorland 11 grudnia 2011 Ale to nie jest podanie a w czyms trzeba to zrobic

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anna76 08 grudnia 2011 Przepis OK, ale podanie wymaga dopracowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń