Do góry

Przekąski Przepis na:

pstrąg z masełkiem ziołowym

Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 18.06.2009

Odsłon: 11417

super pstrąg,można zrobić na grillu.

Składniki

  • pstrąg
  • łyżka masła
  • sól ,pieprz
  • koper, nać pietruszki, bazylia, tymianek
  • cytryna
  • Papryka słodka
  • olej ryżowy lub inny.
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybę dokładnie skrobiemy z łusek myjemy osuszamy,skrapiamy cytryną,solimy,pieprzymy odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce. pstrąga nacinamy przy grzbiecie i w nacięte miejsca wkładamy masełko,wewnątrz rybę posypujemy szczyptą tymianku,przed pieczeniem posypujemy lub cienko nacieramy papryką słodką,aby była chrupiąca skórka. pieczemy na oleju około 7 minut z każdej strony po upieczeniu w rybie będą otwory po maśle,napełniamy je masełkiem wymieszanym z posiekaną zieleniną podajemy z warzywami,ziemniakami,pieczarkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 13 sierpnia 2009 Tej wersji bym nie zjadła... Klaudyna, Twoja jest super! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 09 lipca 2009 Wbrew Tosce proponuję użyć odrobiny czosnku,zamiast cytryny pieprzu cytrynowego i świeżego rozmarynu.....Smażyć na maśle,ale sklarowanym....Pyszny jest też pstrąg z migdałami....ale to już inna bajka.... :-).

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 05 lipca 2009 jak wiem czosnek jest zdrowy a na wampiry są inne sposoby pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 01 lipca 2009 Ale znam takich, co wczadzają go do wszystkiego. ;) Ja nie używam go wcale! Choćby mi groził atak wampirów, nie mam go w domu i już! ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 25 czerwca 2009 nie do wszystkiego pasuje czosnek,nie raz psuje smak .pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 25 czerwca 2009 Oj schrupałabym taka rybkę! :) Wyglada pysznie. Fajnie że nie ma czosnku... Dodaję do ulubionych. :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 25 czerwca 2009 Oj schrupałabym taką rybkę! Fajnie że jest bez czosnku! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń