Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg z masełkiem ziołowym

Przepis dnia 2009-09-04
Dania główne

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1896

Dodano: 02.09.2009

Odsłon: 6041

Pachnie nieziemsko i smakuje jeszcze lepiej:)

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 3 ząbki czosnku
  • zielona pietrucha
  • koperek
  • suszony szczypiorek
  • pół kostki masła
  • oliwa
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pstrągi obieramy, ucinamy głowy, oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wkładamy do miski, solimy, pieprzymy i obkładamy pokrojoną w talarki cebulą. Odstawiamy na całą noc lub na 2h (zależy ile mamy czasu na zrobienie potrawy).

  2. Rozgrzewamy piekarnik. W tym czasie na blaszce kładziemy dosyć spory kawałek folii aluminiowej (tak, żeby wystarczyło na owinięcie ryby). Folię smarujemy lekko oliwą, kładziemy na to pstrąga (bez cebuli!!!). Do środka każdego pstrąga wkładamy farsz, którego sposób przyrządzenia poniżej:

  3. FARSZ: masło, zielenina, czosnek i sól - wszystko mieszamy. Oto nasz farsz:) Farszem wypełniamy obie rybki. Tak przygotowaną rybę owijamy folią i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut w 180 stopniach.

  4. Gdy pstrąg jest już podpieczony, odsłaniamy folię i dopiekamy go, by skórka była chrupiąca.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 18 sierpnia 2012 koniecznie do wypróbowania , na razie do ulubionych.Tak zrobionego pstrąga nie jadłam, może jak zrobię po twojemu to w końcu przekonam się do tej ryby.Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 03 września 2009 Robie bardzo podobnie pstrąga, polecam gotowego skropić swieżym sokiem z cytryny - pyszności.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń