Do góry

Dania główne Przepis na:

pstrąg z nutką czosnku

Dania główne

Autor: kingens

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 326

Dodano: 17.06.2008

Odsłon: 2244

szybkie w przygotowaniu aczkolwiek smak nie zapomniany

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na ok.2 godziny przed smażeniem pstrąga nacieramy omastą sporządzoną z wyciśniętego czosnku, soli i bazylii(świeżej posiekanej) z odrobiną oleju.Przed smażeniem ściągamy z ryby omastę nacieramy z zewnątrz i od środka solą po czym pociągając delikatnie za ogon i głowę formujemy do kształtu patelni.Smażymy na rozgrzanym oleju obracając z jednej strony na drugą ok.15-20 minut.W sezonie polecam podawać z ziemniaczkami młodymi zapiekanymi z żółtym serem oraz surówką z młodej kapusty oczywiście nie zapomnijcie o przybraniu pstrąga kawałkiem masła i plasterkiem cytryny.Zycze smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń