Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg z piekarnika

Dania główne

Autor: kotek78

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 386

Dodano: 15.03.2009

Odsłon: 16055

Łatwe i smaczne

Składniki

  • pstrągi, 2
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone pstrągi posypać wegetą.

  2. Ucinamy folię aluminiową takiej długości by pstrąg nie był zwinięty w niej ciasno.

  3. Pstrągi posypać wegetą , ułożyć w natłuszczonej folii (każdego osobno) obłożyć wiórkami masła.Folię zacisnąć tak żeby utwożyć z niej rękaw a ryby miałły dużo luzu.

  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 200st. ok.30min.

  5. Pstrągi skropić cytryną i podawać z bialym pieczywem. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń