Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, tanie, smaczne, szybkie
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 98
Składniki
rozpuść galaretkę w 1 szklance wody (a nie w 1/2 litra wg przepisu z torebki)
ułóż na dnie tortownicy biszkopty
mleczko wlej do miski i ubijaj mikserem aż zrobi się pianka, a następnie do tej pianki wlewaj powoli przestudzoną galaretkę (musi być całkiem chłodna) cały czas miksując (można zamiast mleczka użyć bitej śmietany ubitej z 30% śmietany lub zrobionej z proszku)
powstałą masę wlej na biszkopty i włóż do lodówki (po około 1 godziny - może nawet szybciej ciasto jest gotowe do jedzenia)
ja je ulepszam układając na wierzchu owoce świeże lub z puszki i zalewając galaretką też rozpuszczoną w 1 szklance wody ( szybciej zastyga)