Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu króluje szarlotka, placek jest prosty w wykonaniu i smaczny.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie: Wodę zagotować i zdjąć z ognia, włożyć margarynę i rozpuścić. Następnie wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać mikserem, wbić jajka i chwilę jeszcze wyrobić. Przelać do wcześniej przygotowanej formy (40x24 cm) i powciskać pokrojone jabłka. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Po upieczeniu posypać ostudzony placek cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.