Do góry

Desery Przepis na:

Ptysiowy raj......"

Przepis dnia 2009-10-28
Desery

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 24.10.2009

Odsłon: 10710

Jedna z pośród tysiąca możliwości podania ciasta parzonego....''

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę z margaryną, dodać mąkę, gotować aż będzie odstawać od ścianek, ostudzić. Ubijać mikserem, dodając kolejno jajka. Powstałą masę przełożyć do szprycy, formować ptysie, piec 10-15 min w temp. 180-200 C.

  2. Ubić śmietanę, dodać rozpuszczoną w 1-szklance wody galaretkę, wyjdzie pyszna pianka. nadziewać owocami i pianką, posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

schakira 10 listopada 2009 Isia1968 wychodzi naprawdę dużo, gdyż jest to podwójna porcja ciasta typowego na karpatkę, ale to też zależy od tego jak duże porcje będziesz formować ze szprycy. Pozdrawiam.;)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

isia1968 10 listopada 2009 Witam...mam pytanko...ile wychodzi ptysi z tej porcji????Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 24 października 2009 Rzeczywiście ptysiowy raj i takie apetyczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń