Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprytny pomysł na deser malinowy bez malin ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 94
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 94
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Budyń rozmieszać w jednej szklance mleka, z cukrem waniliowym, resztę mleka zagotować.
Do gorącego mleka wlać budyń, gotować mieszając aż budyń się zagotuje. Zestawić z ognia, przelać do sporej miski, ostudzić co jakiś czas mieszając aby nie powstał kożuch.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, odłożyć 2 łyżki śmietany do dekoracji, resztę wmieszać delikatnie do zimnego budyniu.
Do masy dodać 5 łyżek dżemu malinowego. Tak przygotowany deser przelać do pucharków. Udekorować odłożoną śmietaną wymieszaną z łyżką dżemu.