Do góry

Desery Przepis na:

Pucharek owocowy z octem balsamicznym

Desery

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 27.01.2008

Odsłon: 3937

Kluczem w tym deserze jest dobrej jakości ocet balsamiczny. Powinien być ciemny, gęsty i zawiesisty.

Składniki

  • Śmietana 30%, 250 g
  • cukier, 3 łyżki
  • melon cantaloupe, 1 szt
  • owocwe (maliny, truskawk,i jezyny, jagody, borówki, poziomki), 200 g
  • ocet balsamiczny dobrej jakości, 100 ml
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubij śmietanę z cukrem.

  2. Melon przekrój na pół, usuń pestki, a miąższ wydrąż specjalną łyżeczką do melona lub pokrój w kostkę.

  3. Nałóż na dno kieliszka śmietanę, skrop octem balsamicznym, wsyp owoce, nałóż kolejną warstwę śmietany i ponownie skrop octem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karola18 26 czerwca 2011 a ja słyszałam w jednym z zagranicznych programów kulinarnych ze nie trzeba kupować drogiego octu balsamicznego, wystarczy zwykły gotować aż zgęstnieje i tez będzie super pyszny :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lemonic76 24 czerwca 2009 Ten ocet to jakiej firmy, nie widziałam jeszcze zawiesistego?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń