Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukując sposobu na wykorzystanie 1 plastra ananasa, który pozostał w lodówce i resztki kaszy kukurydzianej, stworzyłam przepyszny pudding, który z pewnością często zagości na moim stole:)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Ananasa kroimy w drobną kostkę. Kaszę wsypujemy do mleka i gotujemy do zgęstnienia (w sumie około 10 minut). Od chwili zagotowania stale mieszamy, aby kasza się nie przypaliła. Pod koniec gotowania dodajemy sok z ananasa, mieszamy i zdejmujemy z kuchenki.
Dodajemy kokos i pokrojony ananas, mieszamy. Miseczkę przelewamy zimną wodą, wlewamy pudding i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki i schładzamy kilka godzin (najlepiej całą noc).
Schłodzony pudding przekładamy na talerzyk i na górę ścieramy białą czekoladę. SMACZNEGO:)