Do góry

Desery Przepis na:

Pudding z owocami

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 2571

Wartość kaloryczna 1 porcji: 465 kcal.

Składniki

  • 6 dag brązowego cukru
  • 1/2 jabłka deserowe
  • 4 dag żurawin
  • 6 dag margaryny
  • 1 jajko
  • 6dag mąki
  • 1,5 łyżki kakao
  • Polewa: 1/2 tabliczki czekolady deserowej
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1/2 łyżki masła
  • kilka kropel zapachu waniliowego
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nasmaruj tłuszczem 2 miseczki na pudding, wysyp odrobiną brązowego cukru. Jabłko obierz pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z żurawiną.

  2. Do każdej z miseczek puddingowych włóż po porcji owoców. Resztę brązowego cukru, margarynę i jajko utrzyj, wyrób jednolitą masę dodając mąkę i kakao. Przełóż do miseczek. Każdą przykryj podwójną warstwą folii aluminiowej.

  3. Ustaw na sicie zawieszonym nad garnkiem z wrzącą wodą i trzymaj na parze około 45 minut, dopełniając wrzącą wodę w miarę potrzeby.

  4. Czekoladę stop z masłem i miodem oraz zapachem waniliowym. Gotowy pudding wybij na talerzyki. Polej sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń