Do góry

Desery Przepis na:

Pudding z rodzynkami

Przepis dnia 2009-10-30
Desery

Autor: minikanika

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 32

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 2199

Nie drogie i szybko się robi. Jest pyszny i słodziudki ma posmak sernika.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posmarój chleb masłem TYLKO Z JEDNEJ STRONY

  2. Odetnij skórki z chleba.

  3. Potnij chleb w dość grube paski i poukładaj w naczynku do pieczenia.

  4. Chleb posyp rodzynkami i dodaj troszkę cukru. Na koniec dodaj reszte chleba.

  5. Podgrzej mleko ale tak żeby się nie zaczeło gotować.

  6. Do mleka dodaj jajka i wymieszaj wszystko razem. Na koniec wylej mleko na wierzch chleba.

  7. Możesz posypać troszkę cynamonu do smaku. Wstaw do piekarnika na 30min w temperature 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Devilmouse 30 października 2009 Spoko przepis :D cos z niczego i szybko, a smaczne :) do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 29 października 2009 ah zapomnialam dodac, polecam uzyc chalke lub chleb tostowy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 29 października 2009 widze ze kolezanka z wysp :) pozdrawiam i polecam ten deser, bread and butter pudding :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń