Do góry

Dania główne Przepis na:

pulpeciki po grecku

Dania główne

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 24.11.2008

Odsłon: 2478

pomyslowe na codzienny obiad

Składniki

  • mieso mielone, 40 dag
  • kajzerka, 1 szt
  • smietana, 200 ml
  • cebula, 1 szt
  • jajka, 2 szt
  • ser feta, 20 dag
  • olej, 3 lyzki
  • sol,pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kajzeerke pokruszyc, polac smietana, wymieszac, odstawic na 15 minut. cebule obrac, posiekac, przesmazyc na lyzce oleju. jajka roztrzepac z sola i pieprzem. fete pokroic w kostke. mieso cebule jajka bulke ze smietana i feta wyrobic, przyprawic do smaku sola i pieprzem. przykryc odstawic na 10 min. z masy uformowac pulpeciki reszte oleju rozgrzac na paltelni, wlozyc pulpety, smazyc ok 10 minut. podawac z czerwona kapusta smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 25 listopada 2008 trzeba uważać z solą bo feta jest z reguły bardzo słona,najlepiej dodać w pierwszej kolejności fetę.,odczekać kilka minut i dopiero dodać odpowiednią ilość soli.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń