Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki rybne

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 11.05.2009

Odsłon: 6594

Ryba w trochę innej postaci. Danie smaczne, zdrowe i łatwe w wykonaniu. Czy coś jeszcze trzeba dodawać?

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rozdrobnij. Wbij do nich jajko i całość zmiksuj na gładką masę. Do masy rybnej dodaj bułkę tartą, posiekaną natkę oraz cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Dopraw solą i pieprzem.

  2. Ponownie wyrób masę. Z masy formuj małe kulki. Szybko obsmaż na oleju. Zalej gorącym bulionem, przykryj i na wolnym ogniu gotuj około 20 min.

  3. Kalafior podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie. Paprykę pokrój w paseczki. Pulpety osącz z bulionu. Podawaj z kalafiorem. Posyp kiełkami i papryką. Dobrym dodatkiem będzie sos chili słodki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń