Do góry

Przekąski Przepis na:

Pulpeciki w occie

Przekąski

Autor: monifika

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 39

Dodano: 15.02.2008

Odsłon: 2911

1/2 kilograma mięsa mielonego 1 srednia cebula 5-6 łyżek bułki tartej pieprz 1 jajko 2 - 4 łyżki stołowe magi 1 szklanka octu 5 szklanek wody 1 łyżka solo 4 łyżki cukru

Składniki

  • 1 szklanka octu
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do 1/2 kilograma miesa mielonego dodajemy 1 jajo, 1 średnią starkowaną cebulę na drobnej tarce, pieprz, bułkę tartą i zamiast soli magi do zup ( tak ze 2 - 4 łyżki stołowe ) . Lepimy malutkie pulpeciki obtaczamy w bułce i smażymy. Pakujemy do słoiczków ( na dno i na wierzch każdego słoiczka wkroić troszkę cebuli w grubą kostkę i zalać gorącą zalewą octową : 1 szklanka octu : 5 szklanek wody, łyżka stołowa soli, 4 łyżki cukru. Pasteryzować ok 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń