Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z książki "Obiad w pół godziny" i rzeczywiście cały obiad mamy w 30 min
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso wyrobić z jajem, sola i pieprzem i płatkami owsianymi
z masy uformować nieduże pulpety.W rondlu zagotować wodę. Do wrzątku włożyć pulpety i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu 15min. wyjąć pulpety na talerz.
łyżkę mąki wymieszać z 5-6 łyżkami wody wlać do pulpetów i stale mieszając doprowadzić do wrzenia dodając koperek oraz jogurt,
włożyć z powrotem pulpeciki wymieszać podgrzać(nie gotować )