Do góry

Dania główne Przepis na:

PULPECIKI Z ROSOŁU

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15450

Dodano: 10.05.2009

Odsłon: 6998

Bardzo smaczne. Dietetyczne.

Składniki

  • cielęcina lub łopatka wieprzowa zmielona, 1 kg
  • sól, pieprz ziołowy
  • bułka czerstwa, 1
  • mleko
  • jajo, 1
  • włoszczyzna lub kostki warzywne(2)
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyc w mleku. Dodac do mięsa i wyrobic razem, na gładką masę, z przyprawami, jajem.

  2. Ugotowac wywar warzywny. Z mięsa formowac małe kulki i wrzucac na gotujący się wywar. Gotowac ok. 15 minut. Podawac z ziemniaczkami i surówką smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń