Do góry

Przekąski Przepis na:

Pulpeciki z sosem i grzybami

Przekąski

Autor: bea217

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 163

Dodano: 29.05.2008

Odsłon: 2500

Pulpeciki z serem w środku z soem grzybowym i pieczarkami

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. .490 gram mięsa mielonego przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem (wedle uznania). Dodać bułkę tartą i jajko. Pozostawić na parę minut. W tym czasie pokroić pieczarki i lekko je obgotować. Uformować około 18 małych pulpecików. Do środka każdego wcisnąć kostkę sera. Następnie obsmażyć je na rumiano w rozgrzanym głębokim oleju. Wcześniej już obgotowane pieczarki wycedzić i przełożyć do rumianych pulpecików. I smażyć jeszcze chwilkę. Podczas smażenia przygotowujemy sos, w tym celu bierzemy: pomysł na pulpeciki, wodę oraz śmietanę i wszystko to razem dokładnie mieszamy. Następnie wylewamy na patelnie z pulpecikami. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Uwagi:Przykładowe podanie z kaszą lub ziemniakami Posłużyłam się sosem z pomysłu na pulpeciki, ponieważ nie mam jeszcze wprawy w robieniu sosów. Ale jak tylko mi jakiś przepyszny sosik wyjdzie to go zastąpię.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

artfryz 13 listopada 2010 szoruj wrotki do garów !!!!! takie przepisy to są na torebkach 'pomysłu na"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

artfryz 13 listopada 2010 szoruj wrotki do garów. takie przepisy to są na torebkach ''pomysłu na''

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń