Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety domowe

Dania główne

Autor: Anowi1985

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 556

Dodano: 29.04.2010

Odsłon: 13812

Takiego smaku długo nie zapomnisz

Składniki

  • mielone wieprzowo-wołowe, 0,5kg
  • pomidory krojone w puszce, 1szt
  • marchew, 2szt
  • papryka czerwona(mała), 1szt
  • jajko, 1szt
  • Bułka tarta, odrobine
  • kapusta pekińska, 1szt mała
  • bulion, 0.5l
  • sol i pieprz, według uznania
  • cebula, 1szt
  • majeranek, do smaku
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodajemy całe jajko,solimy,pieprzymy,dodajemy bułki tartej tak aby masa była jednolita.Do gotującego się bulionu dodajemy puszkę pomidorów,następnie lepimy pulpety i wrzucamy do wrzątku.Trzymamy mięso po przykryciem ok 10min,następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę,starta marchew i pokrojoną kapustę pekińską(tylko tą część bardzo miękką).

  2. Wszystko gotujemy do momentu miękkiej papryki.Na koniec dodajemy odrobinę majeranku.Pulpety pysznie smakuje z młodymi ziemniaczkami.

  3. Aby sprawdzić czy oby na pewno danie jest już gotowe wystarczy wyjąć jednego pulpeta i sprawdzić w środku czy nie jest surowe.Istotą tego dania jest mięso,koniecznie wieprzowo -wołowe.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń