Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety gołąbkowe

Dania główne

Autor: elsteg

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 24

Dodano: 27.01.2008

Odsłon: 2207

Przygotowujemy jak mielone kotlety.

Składniki

  • mięso mielone, jajko, 2 kajzerki, włoska kapusta, przyprawy,
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotowe mięso mielone lub skręcone przez maszynkę świeże mięso wieprzowe łączymy z jajkiem, namoczoną bułką, przyprawami według uznania (wszystko tak jak na kotlety mielone), następnie kapustę włoską szatkujemy w malakserze lub ucieramy na grubej tarce do warzyw. Dodajemy tyle kapusty objętościowo ile jest mięsa mielonego. Dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku według własnego uznania. Formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Kiedy są rumiane układamy w garnku, zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości pulpetów i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Pychota

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń