Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie jednogarnkowe idealne na obiad
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Cebule,papryke,pomidory kroimy na dosc duza kostke i wrzucamy na maslo podlewamy lekko woda i dusimy pod przykryciem ok 30 minut.
mieso mielone,mortadele,jajko,parmezan,namoczona bulke,pietruszke laczymy i wyrabiamy mase na pulpety doprawiamy sola i piepszem.
Gdy nasze jarzyny zmiekna odkrywamy pokrywke z masy miesnej formujemy pulpeciki i wrzucamy na wierzch.Znowu przykrywamy pokrywka mozna podlac odrobina wody i dusimy ok 20 minut.Podajemy ze swiezym pieczywem smacznego