Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w warzywnym sosie

Dania główne

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 543

Dodano: 29.09.2009

Odsłon: 5144

danie jednogarnkowe idealne na obiad

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule,papryke,pomidory kroimy na dosc duza kostke i wrzucamy na maslo podlewamy lekko woda i dusimy pod przykryciem ok 30 minut.

  2. mieso mielone,mortadele,jajko,parmezan,namoczona bulke,pietruszke laczymy i wyrabiamy mase na pulpety doprawiamy sola i piepszem.

  3. Gdy nasze jarzyny zmiekna odkrywamy pokrywke z masy miesnej formujemy pulpeciki i wrzucamy na wierzch.Znowu przykrywamy pokrywka mozna podlac odrobina wody i dusimy ok 20 minut.Podajemy ze swiezym pieczywem smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń