Do góry

Dania główne Przepis na:

pulpety z chrzanowym sosem

Dania główne

Autor: olcyk84

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 25.10.2008

Odsłon: 1208

są uniwersalne mozemy je podawać zarówno z zniemniaczkami jak i ryżem czy makaronem wszystko zależy od upodobań i od tego co akurat mamy pod ręką:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule pokroic w drobną kostkę; namoczyć bułkę w mleku i odcisnąć; mięso wymieszać z bułką, natką, podsmażoną cebulą, i przyprawami. zagotowac niedużo wody osolić, i z mięsnej masy formowac okrągłe pulpeciki i rzucać na wrzątek; gotować około 3 minut.w rondelku rozpuscić masło, dodac mąkę pszenną i 1 łyżkę ziemniaczanej i mieszać cały czas dolewając wywar z gotowania pupletów i śmietanę . zdjąć z ognia doprawić solą cukrem sokiem z cytryny i chrzanem. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

edytabielaska 06 stycznia 2010 Bardzo smaczne i oryginalny smak, Polecam:)!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń