Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i zdrowe.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Do mięsa wbijamy jajko i mieszamy. Obieramy pieczarki, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Imbir ścieramy na drobnych oczkach lub przeciskamy przez wyciskarkę podobnie jak czosnek, dodajemy bułkę tartą i całość mieszamy. Na koniec dodajemy pieprz. Masy nie solimy!
Maczając dłonie w ciepłej dłonie wyrabiamy pulpety. Gotujemy w parowarze przez około 30 min. Polecam z ziemniakami, marchewką i pieczarkami. Wszystko oczywiście ugotowane w parowarze. Smacznego