Do góry

Przekąski Przepis na:

Pulpety z kalafora

Przekąski

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 543

Dodano: 30.10.2009

Odsłon: 6910

dla lubiacych kalafior..

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafior czyscimy gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci,ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci.Nastepnie mielimy nasze skladniki mozemy takze uzyc widelca aby je zgniesc.Do masy dodajemy jaja,parmezan przyprawiamy do smaku jesli masa bedzie za rzadka dosypujemy bulki tartej tak by moc bez problemu formowac pulpety.Obtaczamy je w bulce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju z dwoch stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 30 października 2009 Też często daję gałkę do kalafiora. :) Smakowe te pulpety. Troche inne niz moje kotleciki z kalafiora, ale musza byc super. Przy okazji wypróbuję. :)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 30 października 2009 Cieekawy przepis ,no i ten dodatek gałki muszkatołowej zaciekawia mnie (bardzo lubie gałkę muszkatołową).

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń