Do góry

Przekąski Przepis na:

Pulpety z kaparami

Przepis dnia 2008-12-21
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 28.03.2008

Odsłon: 9202

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa z drobiu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajo
  • 1 bułka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • sól, pieprz
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Natkę pietruszki i ząbki czosnku drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać rozdrobniony czosnek, natkę, jajko, odciśniętą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej okrągłe pulpety, które następnie ugotować na parze. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić paprykę i udusić ją na małym ogniu. Włożyć do rondla ugotowane pulpety, podgrzać, dodać kapary. Chwilę dusić wszystko razem. Gotowe danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń