Do góry

Przekąski Przepis na:

Pulpety z kaszy gryczanej

Przepis dnia 2008-12-29
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 10132

Pyszne pulpety.

Składniki

  • szklanka kaszy gryczanej
  • łyżka masła
  • 30 dag pieczarek
  • 3 jajka
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz
  • otręby do obtaczanie
  • olej do smażenia
  • kilka liści sałaty
  • łyżka oliwy
  • łyżka posiekanej natki
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 pomidory
  • biała cebula
  • łyżka octu winnego
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę zalej 2 szklankami posolonego wrzątku. Ugotuj pod przykryciem z dodatkiem połowy masła. Po ostudzeniu zmiel w maszynce do mięsa.

  2. Oczyszczone pieczarki zetrzyj na tarce, uduś na pozostałym maśle. Połącz z kaszą, dodaj 2 jajka i natkę, przypraw sosem sojowym, solą i pieprzm Z masy formuj pulpeciki. Maczaj w ostatnim roztzepanym jajku, panieruj w otrębach. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju.

  3. Pomidory i ogórka drobno pokrój, dodaj posiekaną cebulę. Przypraw solą i pieprzem, skrop oliwą i octem. Na liściach sałaty układać po porcji pulpetów i sałatki. Skropić sosem sojowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń