Do góry

Przekąski Przepis na:

Pulpety z ziemniakow

Przekąski

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 543

Dodano: 21.09.2009

Odsłon: 9432

tanio i bardzo smacznie!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki gotujemy w mundurkach ok 20 minut,nastepnie obieramy ze skory studzimy i przeciskamy przez praske.

  2. do ziemnikow dodajemy jajko,parmezan,pietruszke,drobno posiekana cebulke,bulke tarta,sol, piepsz wedle uznania i dokladnie mieszamy.Formujemy pulpety kazdy obtaczamy w jajku i bulce tartej,smazymy na rozgrzanym oleju az beda rumiane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetaa26 23 września 2011 przpis wyprobowany, ziemniaczki w tej wersji super :))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goguska 07 listopada 2009 i po raz kolejny na smakerze pulpetem zostaje nazwane coś co się smaży a nie gotuje... a przecież to zupełnie co innego

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zlotowlosa 30 października 2009 Bardzo dobre, co prawda ja obtoczyłam w gotowej panierce, do mięsa, ale i tak smak był wspaniały :) Dziękuję za przepis

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 05 października 2009 A do takich pulpetów świetny jest sos ogórkowy ( z kiszonych ogórków).

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń