Do góry

Przekąski Przepis na:

Puree w innym wydaniu

Przepis dnia 2008-11-24
Przekąski

Autor: renia

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 890

Dodano: 21.11.2007

Odsłon: 9568

Dobre zarówno jako śniadanie i przystawka do obiadu.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ziemniaki w wodzie z dodatkiem soli i kilku łyżek oliwy z oliwek. Ziemniaki odcedzić. Rozbić dodając przy tym posiekaną cebulkę, masło, łyżkę wina i łyżkę soku z cytryny. Zostawić kilka ugotowanych ziemniaków do dekoracji. Łyżką nałożyć na talerz puree. Na tym usmażone kawałki wieprzowiny smażone na oleju z ulubionymi przyprawami. Udekorować kawałkami ziemniaków z oliwą z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń