Do góry

Dania główne Przepis na:

Puree ziemniaczane inaczej

Dania główne

Autor: kropka1980

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 21.11.2009

Odsłon: 844

Pyszne ziemniaczki gotowane na parze. Swietnie smakuja z dodatkiem curry. Podane z drobiem i smaczna surowka, pociesza oko i podniebienie kazdego. Smacznego!

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowane ziemniaczki wrzucamy do naczynia lub garnka do gotowania na parze.

  2. W malym garnuszku podgrzewamy mleko z curry i vegeta

  3. Ugotowane ziemniaki przekladamy do miski, zalewamy mlekiem i ubijamy lub miksujemy recznym mikserem tak dlugo dopoki ziemniaczki nie beda puszyste.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń