Do góry

Przekąski Przepis na:

Pustka w lodówce i koniec miesiąca

Przekąski

Autor: eyes_shadow

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 433

Dodano: 04.03.2008

Odsłon: 3879

Wpadłam na ten pomysł w sutuacji, która była podbramkowa. Mianowicie: ostatnie dni miesiąca, brak pieniędzy, pustka w lodówce i w szafkach. A obiad musi być. Wchodzę do domu , zaglądam w każdy kuchenny kąt i szybciutko wymyślam. A więc tak: w mojej kuchni były tylko takie artykuły...

Składniki

  • ryż paraboiled, 1 saszetka
  • sól, pieprz, bazylia lub inne przyprawy będące pod ręką
  • parówki, 2
  • jajko, 1 lub 2
  • odrobina masła lub oleju
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wstawić wodę na ryż, zagotować i osolić. Zdjąć folię z parówek i pokroić je w kostkę. Na patelni z małą ilością masła lub oleju podsmażyć pokrojone parówki. Kiedy woda się zagotuje, włożyć do niej ryż. Podsmażone parówki zdjąć z patelni i do tej samej patelni wbić 1 lub 2 jajka. Jajka smażyć aż się dobrze zetną i wymieszać je aż będę miały konsystensję okruchów. Ugotowany ryż wyjąć z wody, odsączyć i włożyć na patelnię do jajka. Wymieszać dokładnie, ewentualnie dodać jeszcze odrobinę masła, dołożyć parówki oraz przyprawy, podsmażyć chwilkę. I gotowe! :) Życzę smacznego...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 29 kwietnia 2008 musze powiedzie ze fajny przepis
lubiue robic cos z niczego sprobuje i podziele sie wrazeniami

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń