Do góry

Desery Przepis na:

puszysta uczta

Przepis dnia 2008-06-08
Desery

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6187

Dodano: 06.06.2008

Odsłon: 37608

owocowe ptasie mleko na średnią tortownicę

Składniki

  • 2 galaretki czerwone
  • 1 galaretka żółta
  • 2 paczki bitej śmietany w proszku (każda na 200 ml mleka)
  • owoce (jakie kto lubi ne truskawki, lub coś z puszki)
  • biszkopty -kilka
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czerwone galaretki rozpuścić w połowie podanej ilości wrzątku (1/2 litra na dwie) i odłożyć aż zaczną tężeć. Ubić śmietanę na mleku , do ubitej wmiksować czerwone galaretki i dołożyć kilka pokruszonych biszkoptów, całość wylać do okrągłej foremki wyłożonej owocami i do lodówki. Po 1/2 godz udekorować torcik owocami i zalać tężejącą żółtą galaretką normalnie przygotowaną i .... do lodówki. Deser gotowy po stężeniu galaretki. SMACZNEGO i LEKKIEGO SŁODKIEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń