Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasto dopełnione nutką wanilii - pyszne, słodkie i puszyste.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88822
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1977
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88822
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1977
Składniki
Piekarnik nastaw na 180 stopni. Natłuść masłem dno formy do pieczenia (około 20 cm średnicy). W misce utrzyj masło z cukrem aż stanie się lekkie i puszyste. Dodaj po jednym jajku naraz, dobrze mieszając składniki. Rozgnieć banany widelcem i dodaj do miski wraz z olejkiem waniliowym. Wymieszaj proszek do pieczenia z mąką i wsyp je do reszty składników. Połącz mąkę z masą, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do formy do pieczenia i piecz 50 minut w 180 stopniach.
Polecam dodać deserowi więcej smaku kładąc na niego cytrynowy lukier. 2 szklanki cukru pudru wymieszać z dwoma łyżkami soku z cytryny. W razie problemów z połączeniem składników ostrożnie dodawać po pół łyżeczce letniej wody.