Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste, smaczne ciasto.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 169
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 246
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 169
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 246
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie łyżką połączyć z masą żółtkową.Następnie wsypać mąkę wymieszaną z sodą, kakao i orzechy z herbatnikami.Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na blachę /24x40/ wyłożoną papierem do pieczenia.Ciasto wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.30 minut. Sprawdzić patyczkiem.
Cukier puder rozetrzeć z rumem, powinna być konsystencja gęstej śmietany i polukrować wystudzone ciasto. Pokroić w małe romby. SMACZNEGO!