Do góry

Desery Przepis na:

Puszysty sernik

Desery

Autor: agus32

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 503

Dodano: 14.11.2009

Odsłon: 51825

Naprawdę delikatny i puszysty

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy ciasto na spód;margarynę ucieramy z cukrem dodajemy jajka, maki wymieszane z proszkiem.Ciasto łyżką maczaną w gorącej wodzie wykładamy na blachę.Następnie masa serowa;do sera dodajemy 1/2szklanki cukru ,cukier wanilinowy,,białka oddzielamy od żółtek,białka ubijamy na sztywno z1szklanka cukru,ubijamy też śmietanę.Do masy serowej utartej z cukrami dodajemy po 1 żółtku dalej budynie,pianę z białek,i śmietanę.Masę wylewamy na przygotowane ciasto,pieczemy ok.1,2godz.180st

  2. Masy serowej po połączeniu ze pianą ,śmietaną będzie dość dużo radzę więc użyć dużej miski. Przepis jest na dużą blachę.Po 1godz pieczenia sernik przykryłam folią aluminiową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kodniczek 08 kwietnia 2014 czy 1kg sera wystarczy?
i czy moze byc z wiaderka czy musi byc z kostek?

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amela 30 listopada 2012 ooooo, taki sam przepis,jak mój,nieco inne wykonanie, ale produkty i proporcje bardzo podobne.Sernik wychodzi znakomity, nie jadłam lepszego w zyciu.
pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pierozki2 13 listopada 2012 Sernik OK, ale musze go zrobić jeszcze raz bo użyłam marnego sera w dodatku waniliowego przez co nie wyszedł tak jak powinien

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Paulla 22 grudnia 2010 Ciekawy przepis wykorzystam i upiekę wg twojego przepisu na nadchodzące święta :) pozdrawiam, Justyna Sz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 17 grudnia 2010 sernik rewelacyjny (mój pierwszy :-) samodzielnie przygotowany).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martanna69 07 września 2010 pyszny przepis, takiego szukałam latami. marta

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magda88 24 marca 2010 hmmm...jeśli chodzi o opadanie ciast.to w przypadku biszkoptów które właśnie co sie upiekły,to mam rade!!!
trzymamy dwa końce blachy z jednej i z drugiej strony,pochylamy blachę ku podłodze i rzucamy o podłogę(RÓWNOLEGLE).
Jeśli chodzi o inne ciasta to nie wiem czy ta metoda się sprawdza na innych ciastach.I jeszcze jedna rada co do biszkoptów,NIE smarujemy boków blaszki,wtedy ciasto sie trzyma blaszki i nie opada!!! Mi już dawno nie opadł biszkopt,zawsze jest duży.

POWODZENIA =) MAGDA

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń