Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczny sernik, wprost rozpływający się w ustach.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35970
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 280
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 330
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35970
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 280
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 330
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy, masło pokroić na mniejsze części, dodać żółtka oraz proszek do pieczenia. Wyrobić na jednolitą masę.
Schłodzić ciasto w lodówce.
Blaszkę wyłożyć papierem, a następnie rozłożyć ciasto na spód sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec na złoty kolor przez 15 - 20 minut.
Do osobnej miski dać ser zmielony, żółtka oraz cukier kryształ + cukier waniliowy.
Zmiksować na jednolitą masę.
Ubić pianę, borówki amerykańskie oprószyć mąką.
Wcześniej roztopić masło i schłodzone dodać do masy serowej, wymieszać.
Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Na końcu wsypać borówki amerykańskie oprószone mąką i wymieszać
Masę serową przełożyć na ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec przez 45 minut.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku.
Ostudzony sernik oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego !