Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można zrobić drugą wersje, nie przecinać biszkoptu tylko dać na niego masę budyniową,śmietanę,tężejącą czerwoną galaretkę
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
Z dwóch szkl. mleka odlewamy 1/2 szkl. i w nim rozpuszczamy budyń,resztę mleka zagotować z cukrem i wlać do niego rozpuszczony budyń.Zimny budyń ucieramy z masłem.Śnieżkę ubijamy w 1 szkl.mleka,pod koniec ubijania wlewamy tężejącą zieloną galaretkę,którą rozpuszczamy w 1 szkl. wrzącej wody.Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 0,75l wrzącej wody.
Biszkopt przekroić na pół.Na jedną połówkę wyłożyć masę budyniową,trochę masy zostawić na górę placka,na masę budyniową dajemy ubitą śnieżkę i przykrywamy drugą połową biszkoptu.Górę biszkoptu smarujemy masą budyniową,posypujemy wiórkami czekolady i zalewamy tężejącą galaretką.Zamiast czekolady można dać owoce.