Do góry

Desery Przepis na:

PYCHOTKI

Desery

Autor: Kaska742

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 12

Dodano: 11.06.2009

Odsłon: 1510

SZYBKIE I SMACZNE

Składniki

  • mąka, O,52 KG - OKOŁO 25 ŁYŻEK STOŁOWYCH
  • jajka, 3
  • masło, 2 KOSTKI
  • orzechy włoskie, PACZKA
  • cukier puder, 0,48 KG
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK, DO MĄKI DODAĆ MASŁA I ŻÓŁTKA, WYROBIĆ CIASTO, Z BIAŁEK UBIĆ PIANĘ DODAĆ DO NIEJ CUKIER PUDER, WYROBIONE CIASTO ROZWAŁKOWAĆ, POSMAROWAĆ POWSTAŁYM Z PIANY I CUKRU PUDRU LUKREM, POSYPAĆ KROJONYMI ORZECHAMI, WYCIĄĆ CIASTKA PIEC NA ZŁOTY KOLOR

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń