Do góry

Dania główne Przepis na:

pyszna pieczeń na piwie

Dania główne

Autor: bobkus

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 314

Dodano: 26.04.2008

Odsłon: 3273

pyszna pieczen na wyjątkowe okazje

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieso umyć ,natrzeć octem,solą, pieprzem.ponacinać nozem kieszonki w mięsie i wlożyć w nie plasterki czosnku i cebuli.mięso podsmażyć a goracej oliwie (az sie zarumieni),wyłożyć na brytwanne lub do żaroodpornego naczynia,zalać oliwąz pod smażenia,piwem raz miodem(lać w kolejności po mięsie).na wierzch polozyc listeki laurowe oraz posybać bazylią i zielem angielskim.przykryć naczynie folią aluminiową.pieć w piekarniku przez pk 15-2 godz w temp 180-200 st C.przez ostatnie 15 min pieczenia odkryć nacznie by mięso sie dorumieniło.po upieczeniu mięso pokric w plastry , a sos zagęścić maka kartoflanką wymieszana z 2 łyzkami śmietany i poł szkl wody.ewdoprawic sola i piprzem do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń