Do góry

Desery Przepis na:

Pyszne ciasto z Nutellą i Bitą śmietaną

Desery

Autor: nikola2005

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 2014

Dodano: 19.01.2011

Odsłon: 32703

Uwielbiane przez dzieci:)) Ciasto inne niż pozostałe, dzięki pysznym i chrupiącym spodzie :-))

Składniki

  • nutella, 450g
  • płatki kukurydziane CornFlaks, 250g
  • Śmietana kremówka, 500ml
  • serek homogenizowany waniliowy, 1szt.
  • cukier waniliowy, 1szt
  • śmietan-fix, 1szt.
  • galaretki wiśniowe, 2szt
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płatki drobno pokruszyć,następnie dodać krem (równie dobrze może to być każdy inny krem czekoladowy nie koniecznie nutella,robiłam także z innym kremem i wyszło wyśmienite:)) Wyłożyć masę na blachę wcześniej wyłożoną papierem do wypieków,podczas układania masy proszę o dociskanie masy co później ułatwia krojenie i spód się w ogóle nie kruszy. W tym czasie co będziemy robić Bitą śmietanę blachę ze spodem wkładamy do lodówki.

  2. Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach następnie dodajemy:cukier waniliowy,serek homogenizowany i śmietan-fix,chwilkę jeszcze wszystko razem miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na wcześniej przygotowany spód i do lodówki.

  3. 2 galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na ubitą śmietanę

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 04 maja 2012 Wygląda bardzo smakowicie :-)) Do ulubionych i serdecznie pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bebesia1 12 kwietnia 2012 robilam to ciasto jest rewelacyjne!!! a jak wszystkim smakowalo hmmm :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

duska79 09 sierpnia 2011 super przepis! na jakiej blasze jest zrobione? jakie wymiary

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 25 stycznia 2011 Cieszę się że smakuje:))
Naprawdę polecam wszystkim ponieważ jest inne niż dotychczasowe pieczone ciasta!! ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona563882 24 stycznia 2011 super ciasto pierwszy raz jadłam je w sylwestra i od pierwszego kęsa się w nim zakochałam:)pozdrawiam i polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 20 stycznia 2011 Dziękuje za propozycję hmm ciekawe,wypróbuję następnym razem wg.twojego przepisu :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 20 stycznia 2011 znam to ciasto jako Pfiladelphia, tylko jako spód robię nutellę ze zmielonymi sucharkami, a zamiast serka homogenizowanego dodaję twaróg. polecam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń