Do góry

Dania główne Przepis na:

Pyszne gołąbki

Dania główne

Autor: asia25

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 990

Dodano: 23.02.2008

Odsłon: 3386

super danie w sam raz na obiad

Składniki

  • 2 szklanki kaszy jaglanej,pieczone lub gotowane mięso,cebula,główka kapusty włoskiej,sól, pieprz, majeranek3 łyżk
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotuj na półmiękko w osolonej wodzie. Na łyżce oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj drobno pokrojoną paprykę, wymieszaj i uduś. Połącz z pokrojonym mięsem i kaszą, przypraw do smaku. 2. Sparz liście kapusty, wytnij z nich zgrubienia. Na każdym ułóż farsz i ciasno zwiń. Dno szerokiego rondla wyłóż liśćmi kapusty, układaj na nich gołąbki. Podlej wodą i resztą oleju, duś do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń