Do góry

Desery Przepis na:

PYSZNE OWOCE W SOSIE CZEKOLADOWYM

Desery

Autor: ALICJA226

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 9

Dodano: 24.05.2009

Odsłon: 781

SLODKIE; PYSZNE I ZAWIERA DUZO WITAMIN ORAZ MAGNEZ:

Składniki

  • jablka, 4
  • Gruszki, 4
  • gozka czekolada, tabliczka
  • cukier trzcinowy, 50g
  • maly jogurt naturalny
  • likier pomaranczowy, do skropienia
  • swieza melisa i pomarancza, do dekoracji
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. gruszki i jablka obieramy ze skorki, zostawiajac ogonki.Odcinamy spody i ustawiamy pionowo w pojemnikach parowara,gotujemy 15 min.W tym casie rozpuszczamy w garnuszku tabliczke gozkiej czekolady, dodajemy50g cukru trzcinowego i maly jogurt naturalny. Mieszamy na jednolita mase. Owoce po wyjeciu z parowara ustawiamy pionowo na talerzyku, skrapiamy likierem pomaranczowym i polewamy goraca masa czekoladowa. Dekorujemy plasterkiem pomaranczy i listkami melisy. Pychotka, polecam i zycze smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń